Telenet maakt werk van uitbouw mobiel netwerk

Vandaag tekende Telenet een overeenkomst met Alcatel-Lucent voor de bouw, uitvoering en onderhoud van het nieuwe mobiele netwerk van Telenet en een overeenkomst met Comverse voor de uitbouw van een real time rating en billing platform voor digitale televisie en mobiele diensten.

Overeenkomst met Alcatel-Lucent

Telenet selecteerde Alcatel-Lucent als “overall network integrator” voor een 7-jarige kaderovereenkomst. Alcatel-Lucent zal de volledige integratie voor haar rekening nemen van de mobiele kernactiviteiten en van de netwerkcomponenten. In die optiek zal Alcatel-Lucent ondermeer verantwoordelijk worden voor de levering, installatie, integratie, exploitatie en het onderhoud van het
mobiele netwerk van Telenet en de bijbehorende diensten. Deze samenwerking toont het engagement van beide partijen voor de innovatie gedreven economie in Vlaanderen.

Overeenkomst met Comverse

Telenet hernieuwde ook haar partnership met Comverse. Met de nieuwe overeenkomst zal Telenet kunnen werken met het real time rating platform “Comverse® ONE”. De Comverse rating en billing oplossing maakt het mogelijk om naast de bestaande billing mogelijkheden, ook geavanceerde
prijsberekeningen van mobiele diensten en content-services te voorzien, naast een efficiënt accountmanagement. De overeenkomst met Comverse moet toelaten om Telenet de flexibiliteit te garanderen om maximale personalisatie- en combinatiemogelijkheden te voorzien voor zowel vaste als mobiele diensten.

“Deze twee overeenkomsten laten toe om de volgende stap te zetten in de concrete uitbouw van Telenet Mobile” beklemtoont Jan Vorstermans, Executive Vice President Technology & Solutions. “Deze investering bewijst ons engagement voor de implementatie van Telenet Mobile. Dit project stelt ons in staat om niet alleen ons huidig productaanbod uit te breiden maar tevens nieuwe mobiele en geconvergeerde diensten voor onze klanten te creëren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content