Telecomsector is aan come-back begonnen op de beurs

De telecomsector in het algemeen en Belgacom in het bijzonder zijn op de beursvloer aan een remonte begonnen na jaren van grote koersverliezen.

De redenen voor de zwakke beursprestaties van de telecomaandelen zijn volgens Geert Van Herck van Delaunay genoegzaam bekend : margedruk, hoge investeringsuitgaven, regulatoire druk,…

Dit alles leidde ertoe dat heel wat telecomaandelen niet profiteerden van het beursfeest van de afgelopen jaren.

En waardoor het sentiment voor deze aandelen sterk pessimistisch was en de positionering van grote beleggers onderwogen was. Vanuit “contrarian” of tegendraads beleggen wordt het volgens Van Herck dan interessant om de sector in de gaten te houden.

Een extreem pessimisme (optimisme) gaat vaak gepaard met bodemvorming (topvorming). Dit is wat nu gebeurt, aldus Van Herck.

Op fundamenteel vlak zien we dat grote telecomoperatoren strategische beslissingen nemen : afstoten van nietstrategische activa, schuldafbouw en het heraanknopen met dividendbetalingen (nadat enkele grote spelers de afgelopen jaren in hun dividend knipten).

Qua dividend is het bij Belgacom nog even geduld oefenen: bij de halfjaarresultaten verklaarde topman Bellens dat het dividend op hetzelfde niveau als vorig jaar zou blijven, namelijk 2,18 euro per aandeel (10,17% bruto).

Analisten geloven daar voorlopig niet in, en gaan uit van 1,92 euro per aandeel (8,95% bruto). Van Herck heeft een advies opbouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content