Tegenvallende resultaten Vasco Data

In tegenstelling tot de analistenverwachtingen (die op een stabilisering van de activiteit hadden gemikt) bleven de omzet en nettowinst volgens Arnaud Delaunay van Leleux onder de verwachtingen.

Het Amerikaanse bedrijf heeft twee activiteiten : Banking en Enterprise & Application Security. Maar het is de banksector die de meeste inkomsten genereert : 83 % van de omzet.

De inkomsten van het tweede kwartaal uit de activiteiten voor de bancaire sector waren teleurstellend : -20 % in vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2012. Dit wordt deels verklaard door de aanzienlijke daling in Europa.

Lagere inkomsten en stijgende operationele kosten (voor de verkoopafdeling, hogere lonen, enz.) hebben een grote impact op de nettowinstmarge gehad : deze bedroeg 5% tegen bijna 16% in dezelfde periode van 2012.

Toch verwachten analisten dat de activiteitsvertraging slechts van tijdelijke aard zal zijn : ten eerste neemt het orderboek licht toe en ten tweede zou de recente overname van CrontoSign (een leverancier van beveiligingsoplossingen voor onlinebankieren) een positief effect moeten hebben op de toekomstige resultaten (met name vanaf het vierde kwartaal van 2013). Delaunay heeft een neutraal advies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content