Tegenvallende bedrijfsresultaten zetten koersen onder druk

Wall Street is vandaag lager geopend, met duidelijk lagere koersen voor de belangrijkste indices. In het eerste uur van de handel zijn de verliezen voor de belangrijkste indices opgelopen tot in de buurt van anderhalf procent. In het geval van de Dow Jones is er zelfs sprake van een verlies van bijna 2%.

Steeds meer bedrijven verlagen de prognoses, vandaag was dat onder meer het geval met United Technologies en 3M. Die zwakke guidance vertaalt zich steevast in lagere koersen.

Ook DuPont de Nemours is een opvallende daler, het bedrijf kondigde het ontslag van 1500 werknemers aan in een poging om de dalende verkopen te counteren.

Tekort aan palladium dreigt

Volgens de CEO van Stillwater Mining dreigt in de toekomst een tekort aan palladium nu de Russische overheid de voorraden niet langer afbouwt.

Stillwater is de grootste Noord-Amerikaanse producent van platina en palladium. Palladium kan volgens Stillwater voor steeds meer toepassingen worden gebruikt als goedkoper alternatief voor platina.

In Zuid-Afrika heeft de stakingsgolf zich volgens Royal Bank of Scotland vorige week nog verder uitgebreid. In een poging om de sociale vrede af te kopen, kende mijngroep Lonmin vorige maand een loonsverhoging toe aan de arbeiders van de Marikana mijn, waar de staking begon.

De maatregel keert nu als een boemerang terug in het gezicht van de Zuid-Afrikaanse werkgevers. In totaal hebben nu ongeveer 80.000 Zuid-Afrikaanse kompels het werk neergelegd, zo’n 16 procent van de mijnwerkers in het land. Die eisen nu allemaal een flinke loonsverhoging naar het voorbeeld van hun collega’s in Marikana.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content