Tegenvallende bedrijfsresultaten duwen Aziatische beurzen in het rood

De Aziatische beurzen noteren vanmorgen duidelijk in het rood, met duidelijke verliezen voor de belangrijkste indices. Op een aantal beurzen, meer bepaald die van Indonesië, Singapore, Maleisië en de Filippijnen wordt vandaag vanwege een feestdag niet gehandeld.

Het sentiment wordt duidelijk ondermijnd door de publicatie van een aantal tegenvallende bedrijfsresultaten. Dat was op de eerste plaats het geval met Apple, maar ook China Unicom en Amazon konden met de cijfers allesbehalve bekoren. Op de valutamarkten werd de Japanse yen opnieuw sterker.

Sociale onrust in Zuid-Afrika blijft nieuwsstroom rond platina en palladium overheersen

De sociale onrust in Zuid-Afrika blijft volgens Royal Bank of Scotland de nieuwsstroom rond platina en palladium beheersen. Impala Platinum en Lonmin hebben intussen al een loonakkoord bereikt met de vakbonden. Dit akkoord zal de arbeidskosten fors de hoogte injagen.

Dit is nog niet het geval bij Anglo American Platinum. Bij de goudmijnindustrie is er ook nog steeds geen akkoord bij AngloGold Ashanti en Gold Fields.

De staking in de Zuid-Afrikaanse transportsector kende relatief weinig navolging en het grootste gedeelte van de arbeiders is opnieuw aan het werk.

De productie van Platinum Group Metals of PGM (vooral platina en palladium) daalde in augustus met 1,9 procent op jaarbasis. Tussen januari en september werden al 13,8 procent minder PGM geproduceerd dan in dezelfde periode een jaar eerder. Door
de vele stakingen en werkonderbrekingen zal de productie dit jaar op het laagste niveau sinds 2002 uitkomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content