Technisch plaatje AEX blijft zwak

Vorige week donderdag (22 januari) werd aangegeven dat het eerste dalende een (golf 1) bij de Amsterdamse AEX zou worden afgemaakt als onderdeel van een veel grotere daling, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op.

“De tweede kans om op herstel te verkopen”, welke suggestie op 16 januari jl. erd gedaan onder de titel “Sell the rallies richting 257” heeft zich conform de erwachte golvenstructuur voltrokken.

Nu golf 2 is voltooid wordt verondersteld dat de top op 257,16 een lagere top zal vormen, omdat de herstelbeweging als gevolg van de daling gisteren conform de analyse van 16 januari jl. lijkt stuk te lopen op de gebroken steunlijn van de symmetrische driehoek.

Symmetrische driehoeken worden in de klassieke Dow Theorie beschouwd als continuatiepatronen en als ‘substitute’ voor de ‘secondary’. De secondary is volgens de Dow Theorie een reactie op de hoofdtrend en duurt 3 weken tot 3 maanden.

Op 30 oktober 2008 sloot de AEX op 257,65. Volgens de Dow Theorie is de kans nu 75% dat de dalende hoofdtrend weer wordt hervat, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content