Tandem Romney/Ryan kan Amerikaanse middenklasse wegvegen

In de Verenigde Staten is er heel wat te doen omtrent de keuze van Paul Ryan als running mate voor Mitt Romney voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De republikeinse tandem Romney/Ryan kan de Amerikaanse middenklasse wegvegen, zo wordt gevreesd.

De republikeinen stellen onder andere voor om de belastingen voor de rijke Amerikanen te verlagen, terwijl die voor de middenklasse en voor de arme Amerikanen verlaagd zouden worden. Door het aanduiden van Ryan is de verkiezingsstrijd in een nieuwe fase beland.

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in het rood, met verliezen die voor de belangrijkste indices oplopen tot in de buurt van een half procent.

Een aandeel dat opvallend goed op koers blijft liggen, is Apple. De koers benadert het recordniveau van 644 dollar.

Goud probeert stand te houden boven 1600 dollar

Bij de edelmetalen hield goud volgens Royal Bank of Scotland stand boven de grens van 1600 dollar/troy ounce ondanks een verlies van 1,2 procent op weekbasis.

De dollar verloor 0,5 procent tegenover de euro maar de Europese eenheidsmunt klom sinds het dieptepunt van donderdag 1,7 procent hoger. Zilver liet op weekbasis 0,3 procent bijschrijven.

Turkije voerde in juli 35 ton goud in tegenover 23,9 ton in juni en 10,5 ton in juli vorig jaar. Tussen januari en juli importeerde Turkije 94,1 ton goud, bijna drie keer zoveel als in dezelfde periode in 2011.

Zuid-Korea kocht in juli opnieuw 16 ton goud. De vorige aankoop dateerde van november vorig jaar, toen 15 ton werd gekocht. Het land bezit nu 70,4 ton goud of minder dan 1 procent van de reserves.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content