SYRIZA zou macht grijpen in Griekenland bij nieuwe verkiezingen

Volgens de polls kookt de onvrede van de Grieken over de huidige generatie machthebbers langzaam maar zeker over. Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg is 80% van de Grieken van mening dat het de verkeerde land uitgaat met het land.

De extreem-linkse SYRIZA-partij zou de macht grijpen in Griekenland bij nieuwe verkiezingen, er van uitgaande dat die verkiezingen nu zouden plaatsvinden.

Maar liefst 72% van de Grieken is tegenstander van een reddingsplan voor Griekenland, een standpunt dat ook door Alex Tsipras van SYRIZA wordt ingenomen.

Ook Gouden Dageraad rukt op

Tsipras en SYRIZA zouden bij de verkiezingen 48% van de stemmen behalen en dus een machtsfactor worden waar niet meer omheen kan worden gekeken. Waarschijnlijk zal Tsipras korte metten maken met het Europa-verhaal van Griekenland, met alle gevolgen van dien.

Maar niet alleen Tsipras en zijn partij kunnen op steeds meer steun van de Griekse bevolking rekenen, ook de extreem-rechtse tegenhanger Gouden Dageraad wint nog dagelijks aan populariteit.

Griekenland dreigt zo verscheurd te worden tussen extreem-rechts en extreem-links, iets wat later ook andere Europese landen te wachten kan staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content