Succesvolle start beursgang Zalando

© Reuters

Het Duitse webwinkelbedrijf Zalando heeft haar start niet gemist op de beurs in Frankfurt. Het aandeel opende op 24,10 euro.

Zalando werd voor 21,50 euro per aandeel naar de beurs gebracht en opende op 24,10 euro. Omstreeks 10.00 uur was de flinke koerswinst weer wat gezakt en stond het aandeel bijna 4 procent in de plus op 22,37 euro.

De bekende webwinkel bestaat pas 6 jaar maar is nu al de grootste verkoper van kleding via internet van Europa. Zalando behaalde een omzet van 1 miljard euro in de eerste helft van dit jaar, en wist er bovendien voor het eerst ook een klein winstje uit te persen. De belangstelling van beleggers voor de beursgang was dan ook groot.

De huidige eigenaren maakten een belang van om meer dan 11 procent te verhandelen aan het publiek. De introductiekoers van 21,50 euro per aandeel gaf Zalando een prijskaartje van ruim 5,3 miljard euro.

De Duitse beurs staat deze week in het teken van twee grote eerste noteringen. Naast het succesvolle debuut van Zalando wordt nu uitgekeken naar Rocket Internet, die in omvang zelfs groter wordt en voor donderdag op de rol staat.

De investeerder, die geld steekt in beginnende internetbedrijven en ook Zalando mee op weg heeft geholpen, hoopt daar 1,4 miljard euro op te halen. De beursgang, die wegens grote belangstelling met een week is vervroegd, kan de grootste in Duitsland dit jaar worden. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content