Succesverhaal Apple tijdelijk onderbroken, VS-banken krijgen klappen

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen vandaag lager openen, met een verlies van ruim een kwart procent voor de S&P 500. De beleggers blijven zich zorgen maken over een verdere escalatie van de Europese schuldencrisis. Deze week komt in de VS het resultatenseizoen op topsnelheid.

Vorige week was geen goede week voor de Amerikaanse beurzen, het was de eerste keer in 2012 dat de Standard & Poor’s 500 twee weken op rij is gedaald.

De beleggers maken zich in toenemende mate opnieuw zorgen over de situatie van de wereldeconomie, hoewel de aankondiging dat China de trading band voor de yuan heeft verruimd toch voor enige ademruimte kan zorgen.

Apple en de banken in het hoekje waar de klappen vallen

Alle 10 belangrijke sectoren in de S&P 500 gingen vorige week in het rood. De sterkste dalers waren de financials, die op weekbasis gemiddeld 2,80% verloren.

De banken gingen onderuit ondanks het feit dat Wells Fargo en JP MorganChase beter dan verwachte kwartaalcijfers bekendmaakte. Bank of America was binnen de sector met een verlies van 6% de sterkste daler.

Ook het succesverhaal van Apple werd (tijdelijk?) onderbroken, de koers verloor op weekbasis 4,50%. Daarmee maakte Apple op weekbasis het ergste slippertje sinds oktober. Alcoa kon na de aankondiging van een onverwachte winst echter een winst van 2,30% vasthouden.

De S&P 500 zelf verloor op weekbasis 2%, de grootste daling sinds 16 december. Joseph Veranth, chief investment officer bij Dana Investment Advisors, is van mening dat vooral de macro-cijfers nu weer een rol gaan spelen.

De Amerikaanse economie houdt weliswaar redelijk goed stand, maar het plaatje is uiteindelijk toch zwakker dan de meeste mensen hadden verwacht. Vooral China en Europa blijven twijfelachtige stukjes van de puzzel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content