Stroom Europese bedrijfsresultaten blijft verder rollen

Op het vlak van bedrijfsresultaten wordt het vandaag in Brussel even windstil. In Europa moeten nog tientallen beursgenoteerde bedrijven met cijfers komen, in de Verenigde Staten zijn de echt grote namen al de revue gepasseerd. November belooft aan deze kant van de Atlantische Oceaan nog een bijzonder drukke maand te worden.

In Europa kijken we vandaag uit naar de cijfers van Metro, Aperam, Bayer, TomTom, UBS, Deutsche Bank, Macintosh, Fiat en Imtech, later deze week komen onder andere nog Arcelor Mittal en Royal Dutch rapporteren.

De Amerikaanse beleggers kijken uit naar de cijfers van JDS Uniphase, L-3 Communications, Ford, Archer Daniels Midland, Cummins en Electronic Arts. Ook in China komen heel wat bedrijven met resultaten.

Olieprijzen hebben stevige tik gekregen

Door de uitverkoop van vorige vrijdag kregen volgens Royal Bank of Scotland ook de energieprijzen op weekbasis een flinke tik. Het Brent termijncontract van november liep vorige week af waardoor december nu de nieuwe referentiefuture is.

De prijs van een vat Brent uit de Noordzee daalde vorige week met 3,9 procent. Bij West Texas Intermediate (WTI) voor levering in december bleef de prijsdaling beperkt tot 2 procent. Op 15 oktober bedroeg de spread tussen beide varianten 23,95 dollar, het hoogste niveau in meer dan een jaar.

Later op de week viel het prijsverschil terug. Goldman Sachs stelde vorige week de gemiddelde prijsprognose voor een vat Brent in 2013 neerwaarts bij van 130 dollar naar 110 dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content