Steven Steyaert (ING IM): “Aandelen met een hoog dividendrendement kansrijk”

De beurskoersen hebben een goede periode achter de rug, maar er is één categorie die duidelijk is achtergebleven. Het betreft meer bepaald de aandelen met een hoog dividendrendement. Er zijn echter factoren die laten veronderstellen dat deze aandelen klaar zijn voor een inhaalbeweging.

Steven Steyaert (ING IM): “Inderdaad, aandelen met een hoog dividendrendement zijn volgens mij kanshebbers. De MSCI World Index is dit jaar met 8% gestegen, deze categorie aandelen echter slechts met 3%. Er is dus ruimte voor een inhaalbeweging.”

De koersen van aandelen met een hoog dividendrendement kunnen gaan stijgen met de periode van het ex-dividend gaan op komst. Steyaert: “Traditioneel kloppen deze aandelen de beurs in de periode april-mei. Bovendien is er nog een factor die we in de gaten moeten houden, namelijk het feit dat er ruimte is voor een dividendverhoging. Vorig jaar zijn de dividenduitkeringen met 25% gedaald, dit jaar kan er sprake zijn van een stijging met 10 tot 12%. Daarom is het nu waarschijnlijk een interessant moment om in aandelen met een hoog dividendrendement te stappen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content