Steunzone op lange termijn bij de AEX staat onder druk, Europa start voorzichtig

De Europese beurzen zijn vandaag stabiel tot iets lager geopend, waarbij de beleggers het poeder droog houden in afwachting dat de uitslag van de veiling van Spaanse staatsobligaties bekend is.

De verliezen voor de belangrijkste indices bedragen fracties van een procent, iets wat ook geldt voor de BEL 20. In Amsterdam is de AEX aanbeland bij de steunzone die begin op 305 punten.

Gaan de lange termijn steunniveaus bij de AEX standhouden?

De steunzone 305-295 voor de AEX weet volgens ABN Amro voorlopig steun te bieden aan de markt. Hierdoor kan de AEX een pullback maken richting de weerstandzone 316-320. Topvorming onder deze zone of een doorbraak onder 305,55 (slotbasis) zou opnieuw een teken van zwakte zijn. De AEX kan dan de koers richting de stijgende trendlijn op grofweg 295,00 drukken of wellicht zelfs de 291,35 bodem opzoeken.

Vorige week is op basis van een weekslot de 316,67 gesneuveld. Dit opent de weg voor verdere dalingen. De eerste koersdoelen liggen op respectievelijk 305 en vervolgens 291. Vooralsnog vindt deze correctieve beweging plaats in een langere termijn opwaarts gerichte trend. De opgaande trend ligt op dit moment rond de 295 punten. Behoudenheid is geboden en is het wachten of de lange termijn steunniveaus hun werk gaan doen.

EXMAR bevestigt verkoop twee schepen

EXMAR bevestigde vanmorgen de verkoop van de LPG/C CHACONIA (28.070 m3 – bouwjaar 1990) en de LPG/C ELVERSELE (37.511 m3 – bouwjaar 1996).

De schepen zullen respectievelijk in april en juli 2012 aan de nieuwe eigenaars worden geleverd. De totale netto verkoopprijs bedraagt USD 48.9 miljoen.

EXMAR realiseert op deze transacties een winst van ongeveer USD 6.3 miljoen. Veel invloed heeft het bericht op de koers van EXMAR niet, het aandeel opende vanmorgen licht hoger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content