Stefaan Casteleyn (Merit): “Volgende fase beurshausse dankzij overnames”

In Europa konden vele industriële bedrijven ook sterke cijfers voorleggen. Zo kon de Duitse autobouwer Volkswagen in het eerste kwartaal liefst drie keer meer winst maken dan in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 1,71 miljard euro. Dit cijfer overtrof tevens de verwachtingen die gemiddeld 1,63 miljard euro bedroegen.

Stefaan Casteleyn (Merit Capital): “Ondanks alle maatregelen die er in China genomen worden om de economische groei er af te remmen, slaagde Volkswagen er toch in om 20 % meer auto’s af te zetten in de Volksrepubliek. Ook in de andere BRIC landen Brazilië, India en Rusland kende Volkswagen een verdere groei. Volkswagen is een voorbeeld van hoe vele Europese bedrijven er in slagen om de economische groei in Azië in hun voordeel om te buigen. “

Ook in België konden bedrijven als Umicore, Barco, UCB, Sipef, etc. erg goede bedrijfsresultaten over het eerste kwartaal voorleggen en tevens mooie vooruitzichten voor de rest van het jaar voorspiegelen.

Stefaan Casteleyn (Merit Capital): “Het lijkt dan ook onvermijdelijk dat de aandelen van deze aandelen verder zullen stijgen op termijn. De volgende fase van de beurshausse zal vooral gedreven worden door de enorme cashberg van de beursgenoteerde bedrijven. Een bedrijf als Solvay heeft zijn cash via de overname van Rhodia nu eindelijk kunnen aanwenden maar vele beursgenoteerde bedrijven kampen nog steeds met het “probleem” te veel cash te bezitten. Op termijn zal deze cash o.a. aangewend worden voor overnames en dit zal volgens ons de voornaamste “trigger” zijn voor het volgende been aan de beurshausse.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content