Steeds meer onzekerheid in Fortis-dossier

De vraag is wat er met Fortis te gebeuren staat, gezien de toenemende onzekerheid rond de bank. Ook in de buitenlandse pers wordt volop aandacht geschonken aan de affaire.

Mischaël Modrikamen, die onlangs een overwinning boekte bij het Hof van Beroep, kondigde gisteren aan een bodemprocedure te beginnen.

Hij eist niet meer of niet minder dan het terugdraaien van de verkoop van de bank- en verzekeringsactiviteiten aan Nederland en België.

Volgens de media eist hij van Nederland 5 euro per aandeel en van België 4 euro. Voor alle Fortis-aandelen samen zou dat neerkomen op 21 miljard euro.

Modrikamen denkt aan een stand-alone-scenario voor de Fortis-activiteiten in België, eventueel samen met die van Dexia en Ethias.

Volgens de eerste reacties van de analisten maakt zo’n scenario weinig kans op slagen. Anderzijds refereerde ook al de Wall Street Journal naar een mogelijk samengaan met Dexia.

De onzekerheid kan Fortis kan nog een tijdje voortduren, alleszins tot het expertenpanel een oordeel over de zaak formuleert. Dat wordt vanaf 27 januari verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content