Steeds meer Amerikaanse bedrijven verhogen winstprognoses

Technisch ziet het beeld op Wall Street er prima uit, maar David Rosenberg, hoofdeconoom en strateeg bij Gluskin Sheff in Toronto, beschouwt de beurs niet als een leading indicator.

De koersen zijn door het 200-daags gemiddelde gebroken, maar de laatste keer dat dit in april gebeurde werd deze beweging door een forse correctie gevolgd. Anderzijds volgde er een rally na het bearish “death cross” pattern dat in juni werd neergezet.

In verband met het resultatenseizoen verwees Rosenberg naar de cijfers van Bespoke Investment Group. Die cijfers vertellen een positief verhaal, want 10% van de bedrijven hebben tot dusver de winstprognoses naar boven aangepast.

Anderzijds zijn er maar 2,70% bedrijven die hun guidance hebben verlaagd. Het verschil van 7,30% is het hoogste in een kwartaal sinds 2001.

Allemaal positieve factoren, maar Rosenberg maakt zich toch zorgen om de economische indicatoren. Zowel de arbeidsmarkt als de verwerkende industrie blijven zwak en dat belooft niet veel goeds voor de toekomst.

Rosenberg vreest dat het aantal jobless claims binnenkort weer boven 500.000 gaat klimmen en dat betekent dat de economie een stapje terug gaat zetten. Hij gelooft dan ook dat de winstverwachtingen voor de bedrijven uit de S&P 500 down te optimistisch zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content