Steeds meer aandelen Galapagos in Amerikaanse handen

Galapagos kondigde aan dat de Amerikaanse biotech investor Baker Brothers een belang van 6,50% in het bedrijf heeft genomen, wat overeenstemt met 1,70 miljoen aandelen. Het is de eerste keer dat deze aandeelhouder zich als dusdanig aanmeldt.

Baker Brothers, gevestigd in New York, kan volgens Jan De Kerpel van KBC Securities worden omschreven als een zeer gesofisticeerde belegger in de biotechnsector. Het bedrijf bezit aanzienlijke posities in biotechbedrijven, waarbij soms ook een zitje in de raad van bestuur wordt ingenomen

5% in ThromboGenics

In België werd Baker bekend vanwege het feit dat ze in 2010 een belang in ThromboGenics namen. Nog maar twee maanden geleden nam het eveneens Amerikaanse Capital Research een belang van 5,10% in Galapagos.

Andere belangrijke aandeelhouders met meer dan 5 % zijn Gestion Deelnemingen (Nl), Johnson&Johnson en Delta Lloyd AM (Nl).

Volgens De Kerpel hebben de resultaten met GLPG0634 RA en de Abbott-deal Galapagos in het radarveld van de Amerikaanse beleggers gebracht.

Op een paar maanden tijd is een aanzienlijk aantal aandelen van Galapagos verhuisd van Europa naar de VS. De Kerpel heeft een koopadvies voor het aandeel met een verhoogd koersdoel van 15,50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content