Staatsbon brengt opnieuw minder dan 1 procent op

© istock

De nieuwe staatsbon op tien jaar zal de particuliere belegger een brutorendement van 0,75 procent opbrengen. Dat is lager dan 0,9 procent rente bij de vorige uitgifte maart.

Het Agentschap voor de Schuld meldt dinsdag dat op 4 juni de nieuwe staatsbon uitgegeven wordt. De inschrijvingsperiode loopt van 24 mei tot 1 juni.

Begin maart bracht de vorige staasbon 5,68 miljoen euro op. Dat was ruim dubbel zoveel als bij de voorgaande uitgifte, drie maanden eerder, toen het laagste bedrag ooit werd opgehaald.

Het brutorendement van 0,9 procent, het hoogste niveau sinds eind 2015, trok ongetwijfeld meer beleggers aan. De opbrengst ging toen hoger dankzij een forse stijging van de Belgische langetermijnrente.

De rente op de nieuwe staatsbon komt dus uit op 0,75 procent. De voorgaande uitgifte buiten beschouwing gelaten, is het meer dan een jaar geleden dat de opbrenst op zo’n niveau stond (0,75 procent in maart 2017).

Door het aanhoudende lagerenteklimaat is het al van eind 2014 geleden dat de staatsbon op tien jaar de belegger een brutorendement van meer dan 1 procent opleverde.

Partner Content