Spread tussen Belgische en Duitse staatsobligaties opnieuw kleiner

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. In het geval van de BEL 20 was er sprake van een verlies van circa een half procent, in het geval van de Euro Stoxx 50 liep het verlies op tot bijna een volledig procent.

Op de obligatiemarkten daalde de Belgische rente in het spoor van de Franse, waarbij zowel het rendement op de 10-jarige als op de 30-jarige Belgische staatsobligaties nieuwe dieptepunten bereikten.

Volgens Norbert Aul van Royal Bank of Canada spitst de aandacht van de beleggers zich nu toe op de semi-core landen in Europa. De spread tussen Duitse en Belgische staatsobligaties nam met drie punten af tot nog 92 basispunten.

UCB en Harvard University kondigen derde gezamenlijke onderzoeksproject aan

UCB en Harvard University zijn een derde gezamenlijk onderzoeksproject gestart. Het betreft een uitbreiding van de innovatieve Research Alliance die ze in 2011 met elkaar sloten.

Het derde onderzoeksproject, getiteld ‘Mining the Human Microbiome’, zal worden geleid door Christophe Benoist MD PhD, Dennis Kasper MD en Diane Mathis PhD, die alle drie als hoogleraar verbonden zijn aan de immunologieafdeling van het instituut voor microbiologie en immunobiologie (Department of Microbiology and Immunobiology) van de Harvard Medical School.

Dit team gaat het menselijk microbioom in de darmen bestuderen en nieuwe soorten indelen door hun effect op het immuunsysteem te onderzoeken, om nieuwe geneesmiddelen te identificeren die immunologische aandoeningen kunnen voorkomen of behandelen. UCB zal over een periode van drie jaar tot 4,5 miljoen dollar in dit project investeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content