Spanje wil 60 miljard euro gebruiken voor redding van de banken

De Europese beurzen zijn vanmorgen stabiel tot iets lager geopend ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag . De Stoxx Europe 600 opende vlak, maar de meeste andere beursindices doken licht in het rood. Achterliggend is er de vrees dat de Europese schuldencrisis nog verder escaleert.

Griekenland staat nog volop in de belangstelling, dit naar aanleiding van de rondreis die de Griekse premier Antonis Samaras door Europa ondernam om meer tijd voor zijn land af te smeken. Het ziet er echter niet naar uit dat die smeekbeden succes hebben opgeleverd.

Inmiddels is ook Spanje weer in focus komen te staan, het land wil 60 miljard euro gebruiken voor redding van de banken. In juni kreeg Spanje in totaal 100 miljard euro ter beschikking, daarvan zou nu dus 60 miljard euro worden gebruikt.

Overigens kan september een belangrijke maand worden voor Spanje en voor enkele andere landen uit de Europese periferie.

Business-hoogtepunten bij Transics tijdens eerste helft van dit jaar

o De omzet steeg met 11% en de EBITDA met 15% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De activiteiten van CarrierWeb hebben in sterke mate bijgedragen tot die groei.

o De vergelijkbare verkoop, i.e. zonder rekening te houden met de overname van CarrierWeb, daalde lichtjes met 3%.

o De aankondiging van Tavares NV dat het een vrijwillig en voorwaardelijk overnameaanbod doet op alle aandelen 5€7,50/aandeel) en warrants (€3,35/warrant) uitgegeven door Transics International NV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content