Spanje overweegt om toch geen hulp aan te vragen

De afgelopen dagen lijkt de crisis in Europa mildere vormen aan te nemen. Het Duitse grondwettelijk hof heeft geen bezwaren tegen het Europees steunfonds, terwijl de Nederlandse kiezers in tegenstelling tot de verwachtingen zich niet anti-Europees hebben uitgesproken.

De rente op Spaanse staatsobligaties is gedaald, in zoverre zelfs dat Spanje overweegt om een aanvraag om hulp uit te stellen. De Spaanse premier verklaarde vanmorgen voor het parlement dat het nog niet zeker is dat zijn land hulp nodig heeft. De analisten waarschuwden echter meteen voor overdreven optimisme.

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, maar van overdreven verliezen is geen sprake. Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 beperken de verliezen tot een half procent of minder. Binnen de BEL 20 zijn er geen grote bewegers, Delhaize ligt wel duidelijk zwak op koers.

Boskalis deelneming ondertekent significant contract voor maritieme dienstverlening in Irak

Boskalis maakte bekend dat aan deelneming Smit Lamnalco een significant jaarcontract is toegekend door Petrofac voor het uitvoeren van zogenoemde ‘Single Point Mooring’ activiteiten 20 km uit de kust van het Al Fao schiereiland voor het Iraq Crude Oil Export Expansion Project (ICOEEP).

De waarde van het jaarcontract bedraagt circa USD 70 miljoen (Boskalis-aandeel 50%) en de dienstverlening zal in november 2012 aanvangen.

Het ‘Single Point Mooring’ (SPM) contract omvat zowel het opereren als het onderhoud van vier SPM-systemen. Het contract heeft een initiële duur van een jaar met twee jaarlijkse verlengingsopties hetgeen resulteert in een potentiële totale contractwaarde van USD 200 miljoen. De overeenkomst behelst het volledige pallet aan ondersteunende maritieme diensten voor deze olie-exportfaciliteit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content