Spanje is klaar om officieel verzoek om hulp in te dienen

De Europese beurzen zijn vandaag hoger geopend, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. De Stoxx Europe 600 opende zowat een kwart procent hoger, maar in het geval van de Italiaanse en Spaanse beursindices lopen de winsten op tot in de buurt van 1%.

De Brusselse BEL 20 opende een half procent hoger en krijgt daarmee de kaap van 2400 punten opnieuw in het vizier. De belangrijkste stijgers moeten in de industriële hoek worden gezocht: zowel Nyrstar als Bekaert en Solvay pakken met hogere koersen uit.

Spanje is klaar om een officieel verzoek om hulp in te dienen, zo stond in de Financial Times te lezen. Dat verzoek zou alleen nog worden uitgesteld omdat de Spanjaarden zich zorgen maken om het effect daarvan op de andere leden van de eurozone. Madrid zou namelijk vrezen dat bijvoorbeeld de Italiaanse financieringskosten meteen zouden oplopen.

KBC kondigt de voorgestelde verkoop van eigen aandelen aan als onderdeel van het strategisch plan dat werd overeengekomen met de Europese Commissie

KBC heeft de voorgestelde verkoop aangekondigd van de eigen aandelen op zijn balans, goed voor 5,1% van het totaal van 358 miljoen KBC-aandelen, via een onderhandse plaatsing bij institutionele beleggers.

De transactie zal gebeuren via een versnelde bookbuilding, voorbehouden voor institutionele beleggers. Het resultaat van de onderhandse plaatsing zal zo spoedig mogelijk bekendgemaakt worden.

Het strategisch plan, zoals goedgekeurd door de Europese Commissie in november 2009, omvat de verkoop binnen een overeengekomen tijdskader van 18,2 miljoen eigen aandelen die KBC op zijn balans geboekt heeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content