Spanje is Ierland niet (H. Rodgin Cohen)

Spanje is Ierland niet en zowel in Europa als in de banksector gaan de zaken geleidelijk aan verbeteren. Dat is alleszins de mening van H. Rodgin Cohen, senior chairman bij Sullivan & Cromwell.

Cohen verwijst wat het verschil tussen Spanje en Ierland betreft op de eerste plaats naar de kwaliteit van de banken. Banken als Santander en BBVA zijn erg solide banken die zich nauwelijks met speculatie hebben bezig gehouden.

Bovendien zijn de financiële markten evenals op de overheden nu op de hoogte van de problemen. Basel III, met alle bijkomende verplichtingen die daar mee samenhangen, gaan volgens Cohen het plaatsje in de banksector helpen verbeteren.

De evolutie van de 10-jarige Spaanse staatsobligaties vertellen misschien een ander verhaal, maar Cohen is er van overtuigd dat Spanje gespaard zal blijven als problemen zoals diegene waar Griekenland en Ierland mee worden geconfronteerd. Hij stelt voor dat de Spaanse banken als bewijs van vertrouwen in eigen kunnen een kapitaalverhoging gaan doorvoeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content