Spanje en Griekenland gaan opnieuw zwaar op beurskoersen wegen

Op basis van de futures gaan de Europese beurzen nogmaals lager openen, waarbij zowel Spanje als Griekenland zwaar op de koersen gaan wegen.

De verliezen kunnen vrij zwaar oplopen, terwijl op de valutamarkten de koers van de euro blijft verzwakken.

Fitch heeft de kredietrating voor Griekenland verlaagd, Moody’s die voor de Spaanse banken. Een bank run in Spanje zou de Europese crisis in een stroomversnelling kunnen brengen.

Met name dreigen de Spanjaarden het vertrouwen in Bankia te zijn kwijtgeraakt. Eerder deze week gaven nog een aantal bedrijven een trading update.

Trading update Pinguin Lutosa

– Overgangsjaar sterk beïnvloed door de overname en integratie van conservengroep Scana Noliko en de diepvriesactiviteiten van CECAB.

– Groepsomzet afgelopen boekjaar (15 maanden) gestegen met 72,2% in vergelijking met de groepsomzet van 2010 (12 maanden).

– REBITDA afgelopen boekjaar (15 maanden) meer dan verdubbeld in vergelijking met de

groepsREBITDA van de vorige periode(12 maanden).

– REBITDA bedraagt EUR 53,3 miljoen over een periode van 15 maanden.

– REBITDA beter dan de eerder aangekondigde vooruitzichten ( EUR 49-51 miljoen) voor het volledige jaar.

– Eénmalige kosten en financiële lasten gecombineerd met een positief effect van de belastingen leiden tot nettoresultaat van EUR -14,1 miljoen te vergelijken met 2,8 miljoen in 2010 (12 maand).

– Overnames dragen onmiddellijk positief bij tot het bedrijfsresultaat.

Resilux bevestigt guidance

De verkochte volumes preforms en flessen over de eerste vier maand van 2012 zijn met 4.7% gedaald ten opzichte van dezelfde periode van 2011. De verkopen zijn in lijn met de verwachtingen voor een normaal voorseizoen.

Vorig jaar waren de verkopen reeds tijdens de eerste maanden van het jaar uitzonderlijk hoog door de goede klimatologische omstandigheden maar na een zeer goed voorjaar vertraagde de vraag tijdens de zomer door de economische crisis en het minder goede weer.

In Griekenland werden maatregelen genomen om minder afhankelijk te zijn van de lokale markt en om het marktrisico te verlagen.

Voor het volledige jaar 2012 bevestigt Resilux de in het persbericht van 19 maart 2012 aangekondigde vooruitzichten. Resilux verwacht in normale omstandigheden in 2012 een operationele cashflow (ebitda) te behalen in lijn met 2011.

De uitvoering van het voorziene investeringsbudget voor 2012 verloopt volgens plan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content