Spanje dreigt steeds meer het Europees zorgenkind te worden

Het is sinds enkele weken heel wat rustiger geworden in Europa, op de obligatiemarkten zijn de spreads duidelijk afgenomen. Het feit dat Spanje er moeiteloos in slaagde om zichzelf te financieren door de emissie van nieuwe staatsobligaties spreekt in dat verband waarschijnlijk boekdelen.

Maar dat betekent niet dat de onderliggende onrust is verdwenen. In Spanje groeit de spanning tussen de centrale regering en de autonome regio’s, waarbij vooral Catalonië zich als notoire dwarsliggen profileert. Het liefst van al zouden de Catalanen afhankelijk zijn geworden.

Heijmans heeft akkoord over overname ontwikkeling ‘Centrum Amsterdam Noord’

Heijmans heeft goedkeuring van de gemeente Amsterdam voor de overname van de tweede fase van de ontwikkeling ‘Centrum Amsterdam Noord’ (CAN), deelplan Boven ’t Y, van ING Real Estate Development.

Heijmans heeft met Syntrus Achmea in principe overeenstemming voor de ontwikkeling en bouw van dit project. Hiermee wordt Heijmans samen met Syntrus Achmea en woningcorporatie Ymere partner in één van de belangrijkste ontwikkelingen in Amsterdam.

De totale waarde van dit project bedraagt circa € 155 miljoen. Heijmans voert de ontwikkeling uit onder de merknaam Proper-Stok.

De Amsterdamse gemeenteraad heeft de overname door Heijmans op 19 september 2012 goedgekeurd. Deze fase van CAN Boven ’t Y bestaat in totaal uit 220 appartementen, circa 23.000 vierkante meter winkelruimte en bijna 900 parkeerplaatsen.

Heijmans is naast de ontwikkelaar ook de bouwer van het plan. Van de in totaal 220 appartementen worden in principe 150 afgenomen door belegger Syntrus Achmea en 70 sociale huurappartementen door woningcorporatie Ymere. Syntrus Achmea wordt belegger en mede-ontwikkelaar van de commerciële ruimten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content