Spanje centraal thema op Europese top, Nyrstar en Bekaert halen fors uit

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, waarbij de koersen in de loop van de sessie geleidelijk aan verder zijn opgetippeld. De winst voor de Euro Stoxx 50 liep op in de richting van 1%, de BEL 20 kon een winst van driekwart procent vasthouden.

Op de Europese top van morgen en overmorgen, een meeting die twee dagen gaat duren, zal Spanje een centraal thema blijven. Iedereen vraagt zich of en wanneer Spanje om hulp zal vragen. Wanneer dat daadwerkelijk gebeurt, kan het Europees steunfonds officieel in actie treden.

WDP plaatst succesvol aandelen

Vastgoedbevak WDP meldt de succesvolle plaatsing van 491.536 aandelen van de referentieaandeelhouder van WDP, de familie Jos De Pauw uit Merchtem.

Hiermee werd een eerste stap gezet van de ‘Lake Side bis’-transactie, die ertoe strekt het eigen vermogen van de vastgoedbevak te verstevigen voor een totaal bedrag van 30 miljoen euro bij wijze van een (indirecte) inbreng in natura van vastgoed.

Succesvolle private plaatsing

De referentieaandeelhouder van WDP, de familie Jos De Pauw uit Merchtem, heeft gisteren, via een private plaatsing, voor een bedrag van circa 20 miljoen euro van haar bestaande aandelen WDP geplaatst.

De 491.536 aandelen werden geplaatst bij een brede basis van Belgische en internationale investeerders, aan een prijs van 40,75 euro per aandeel, wat een discount van 2,5% inhoudt ten opzichte van de slotkoers van gisteren, 3 oktober 2012.

Eerste stap (indirecte) inbreng in natura via ‘Lake Side bis’-transactie gerealiseerd

Deze plaatsing, met als voorwerp de verkoop van bestaande aandelen van de referentieaandeelhouder van WDP, de familie Jos De Pauw, past in het kader van de door WDP geplande ‘Lake Side bis’-transactie.

WDP plant op 9 oktober 2012 de 3 resterende panden binnen de Lake Side Portfolio te verwerven via een (indirecte) inbreng in natura voor een totaal bedrag van ongeveer 30 miljoen euro tegen uitgifte van nieuwe aandelen WDP, aan een uitgifteprijs die gelijk is aan voormelde plaatsingsprijs van 40,75 euro.

Deze nieuw gecreëerde aandelen zullen vervolgens door de inbrenger deels worden doorverkocht aan de familie Jos De Pauw, aan een prijs die gelijk is aan de uitgifteprijs, die met het oog op de betaling van een deel van deze aandelen eerst deze private plaatsing heeft gerealiseerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content