Spaanse topeconomen willen nieuwe regering, Spanje vaart op foute koers

In de krant El Pais doen Luis Garicano, Tano Santos en Jesus Fernandez Villaverde, drie Spaanse topeconomen, vanmorgen een oproep om een nieuwe regering in het zadel te brengen. Spanje dreigt niet meer of niet minder dan 20 jaar vooruitgang te verliezen, aldus het drietal.

De tot dusver aangekondigde hervormingen hebben het land een foute koers doen inslaan, een koers die bovendien ook nog eens gevaarlijk is.

Een Spaanse exit van de euro zou rampzalig zijn, met meer bankfalingen, bedrijven die bankroet gaan en een forse devaluatie van de nieuwe munt.

Spanje zou meteen 50 jaar terug in de tijd worden gezet, er moet nu onderhandeld worden met Europa over de te volgen strategie in plaats van met de Europese Centrale Bank op een ramkoers te zitten.

De Europese beurzen zijn vanmorgen min of meer stabiel geopend, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar is. De belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren.

Kinepolis Group start volgende fase inkoop eigen aandelen

Kinepolis Group kondigde aan dat het bedrijf een verdere fase start van het inkoopprogramma eigen aandelen in uitvoering van de door de Buitengewone Algemene Vergadering verleende machtiging van 20 mei 2011.

Een tussenpartij werd gemandateerd om in de periode 1 juni 2012 tot en met 31 augustus 2012 maximaal 316.725 eigen aandelen, in te kopen voor rekening van Kinepolis Group NV, op of buiten de beurs.

Sinds 1 september 2011 kocht Kinepolis reeds 792.199 eigen aandelen in en op heden heeft zij 720.007 eigen aandelen in bezit. Via de inkoop van eigen aandelen wil Kinepolis haar kapitaalstructuur verder optimaliseren en waarde creëren voor haar aandeelhouders.

De inkoop van eigen aandelen gebeurt binnen de voorwaarden gesteld in de machtiging door de Buitengewone Algemene Vergadering van 20 mei 2011.

Via dit mandaat werd de Raad van Bestuur gemachtigd om onder bepaalde voorwaarden over te gaan tot inkoop van maximum 1 108 924 eigen aandelen waarvan 1 074 270 met het oog op vernietiging en 34 654 met het oog op indekking van nieuwe opties.

De timing van de inkoop van eigen aandelen ingevolge het programma is afhankelijk van een verscheidenheid van factoren, waaronder de marktvoorwaarden. Het programma kan op ieder ogenblik stopgezet worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content