Spaanse rente weer boven 6%

De Europese beurzen zijn vanmorgen van de plus in de min gedraaid, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx verliest momenteel zowat 0,35%, de BEL 20 moet meer dan een half procent prijsgeven. Met een verlies van ruim anderhalf procent is Mobistar momenteel de sterkste daler binnen de index.

De beleggers wachten op de afloop van de meeting van de Europese financieministers in Luxemburg, hoewel daar geen spectaculaire resultaten van moeten worden verwacht. De Spaanse rente is vanmorgen weer boven 6% gestegen, de Italiaanse rente weer tot boven 5%.

Tessenderlo verkoopt farmaceutische ingrediënten aan ICIG

Tessenderlo Group kondigde vandaag de intentie aan om de activiteit farmaceutische ingrediënten, Farchemia en Calaire Chimie, te verkopen aan International Chemical Investors Group (ICIG), een particuliere industriële holding. De verkoop betreft twee productiesites in Frankrijk en Italië.

De vertegenwoordigers van de werknemers van Farchemia in Italië en Calaire Chimie in Frankrijk vernamen dat de informatie- en consultatieprocedures van start zullen gaan.

Dit desinvesteringsproject ligt in de lijn van de sterkere focus van de groep op gespecialiseerde producten en diensten op het vlak van voeding, landbouw, waterbeheer en het valoriseren van bio-reststoffen.

De businessunit Farma van Tessenderlo Group is een voorkeurleverancier van tussenproducten en actieve farmaceutische ingrediënten (API’s) bij grote internationale farmaceutische bedrijven, zowel op de markt voor generische producten als voor merkproducten. De activiteiten waarop dit project betrekking heeft, stellen ongeveer 360 werknemers tewerk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content