Spaanse rente onder 4%

De Spaanse 10 jarige rente kwam de afgelopen week onder de 4% uit. Vrijdag op het slot van de handel was dit 4,01%. Ten opzichte van een jaar geleden een forse daling. Toen immers was dit percentage volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer 5,64%.

Een jaar geleden overigens was de Duitse rente 1,46%. Het verschil tussen de twee rentes is derhalve bijna 2% gedaald omdat op dit moment de rente in Duitsland 1,7% is.

De vraag dringt zich dan ook op in hoeverre er nog ruimte is in de Spaanse rente. Zeker met het oog op de al eerder geschetste rampscenario’s.

Toch denkt Steentjes dat het nog altijd te vroeg is om uit Spanje te gaan. Een verdere daling richting 3%, zeker gezien de huidige inflatiecijfers. Een overweging kan ook worden gemaakt om over te stappen naar Portugese staatsleningen.

Het rendement op deze leningen (voor 10 jaar) is weliswaar nog harder gedaald dan die van Spanje maar hebben nog altijd een aantrekkelijk rendement van 6%.

Natuurlijk kent Steentjes de mitsen en maren rondom beleggingen in dit land. Maar het zal toch wel heel vreemd zijn dat uiteindelijk Spanje het wel zal gaan halen maar Europa Portugal zal laten vallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content