Spaanse rente iets lager, Italië veilt staatsobligaties

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, maar de winsten zijn ten opzichte van de opening stabiel tot zelfs iets lager. De Spaanse IBEX 35 verliest zowat anderhalf procent, de Euro Stoxx 50 kan nog een winst van ongeveer een half procent vasthouden. De BEL 20 doet het minder goed dan het Europees beursgemiddelde, met een winst van minder dan een kwart procent.

Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie is vanmorgen met 5 basispunten gedaald tot 6,43%, het rendement op de Duitse obligatie met dezelfde looptijd liep op tot 1,39%.

Later vandaag veilt Italië staatsobligaties, een veiling waar met meer dan gewone aandacht naar wordt uitgekeken.

Olivier Lefebvre treedt terug als bestuursvoorzitter bij Option

Option kondigde vandaag aan dat Olivier Lefebvre met onmiddellijke ingang terugtreedt als Voorzitter van de Raad van Bestuur. Jan Callewaert is nu verkozen tot Voorzitter van de Raad van Bestuur en blijft aan als CEO van de Onderneming.

Olivier Lefebvre, die sinds juli 2008 deel uitmaakt van de Raad van Bestuur en Voorzitter was sinds februari 2010, heeft de beslissing genomen om zich full-time te concentreren op zijn verantwoordelijkheden als CEO van Xylowatt. De heer Lefebvre blijft aan als lid van de Raad van Bestuur van Option.

De Raad van Bestuur van Option telt zes leden: Olivier Lefebvre, Jan Callewaert, Philip Vermeulen, Lawrence Levy, David A. Hytha en Francis Vanderhoydonck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content