Spaanse problemen wegen ook zwaar door op Amerikaanse beurzen

Wall Street is vandaag flink in het rood gestart, waarbij de verliezen voor de belangrijkste indices oplopen tot meer dan één procent. De Amerikaanse beleggers begrijpen maar al te goed dat de Spaanse problemen alsmaar groter worden en binnenkort mogelijk niet meer onder controle kunnen worden gehouden.

Niet alleen de koersen op Wall Street staan fors onder druk, ook grondstoffen als olie en goud zien de prijzen duidelijk lager gaan. Op de valutamarkten moet bovendien de euro verder terrein prijsgeven, de koers dreigt terug te vallen onder het niveau van 1,24 dollar.

Pending Home Sales Index fors lager

De financiële markten kregen vandaag een minder positief signaal van de Amerikaanse vastgoedmarkt. De Pending Home Sales Index, de index die de contracten getekend voor de aankoop van bestaande woningen registreert, is in april onverwacht gedaald.

Deze index viel zelfs terug tot een dieptepunt voor de afgelopen vier maanden, waardoor het recent optimisme op de vastgoedmarkt meteen wordt ondermijnd.

De Pending Home Sales Index is volgens de National Association of Realtors vorige maand gedaald tot 95,50, of een daling met 5,50% ten opzichte van de maand voordien.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een lichte stijging met 0,10%, nadat de index vorige maand met 4,10% was gestegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content