Spaanse overheid neemt belang van 45% in Bankia

De Europese beurzen stevenen op een onzekere opening af, waarbij momenteel onmogelijk te voorspellen valt welke richting de koersen gaan inslaan. De ondertoon zal hoe dan ook zeer voorzichtig blijven, want in Griekenland is nog altijd geen oplossing gevonden voor de politieke problemen.

Daarnaast blijft Spanje een aandachtsfactor, de Spaanse regering kondigde aan een belang van 45% in Bankia te hebben genomen.

Algemeen wordt echter verwacht dat er nog meer banken in moeilijkheden zitten. We zouden bijna vergeten dat het resultatenseizoen nog niet achter de rug is. Op dat vlak mogen we vandaag nog heel wat reacties ontvangen.

Arcadis blijft stevig groeien

Arcadis heeft in het eerste kwartaal van 2012 een sterke groei van omzet en winst gerealiseerd. De omzet steeg 28% naar €595 miljoen terwijl de netto operationele winst eveneens met 28% toenam tot €23,6 miljoen.

Deze goede prestaties waren het resultaat van meer autonome groei en verbetering van winstgevendheid van bestaande activiteiten, ondanks aanhoudende prijsdruk, vooral in overheidsmarkten.

Ook de overname van EC Harris in het laatste kwartaal van 2011 droeg bij aan de groei van omzet en winst. De autonome groei was vooral afkomstig uit de infrastructuur- en de milieumarkt, terwijl de water- en de gebouwenmarkt stabiliseren met enige tekenen van herstel.

Begin april werd de overname bekendgemaakt van Davis Langdon & Seah (“DLS”), de marktleider op het gebied van kostenadvisering en projectmanagement in Azië, met 2.800 medewerkers, een omzet in 2011 van US$125 miljoen en een genormaliseerde winstmarge ruim boven de margedoelstelling van ARCADIS.

Het bedrijf heeft sterke posities in China (14 kantoren, 1.050 medewerkers), Hong Kong/Macau (2 kantoren, 400 medewerkers) en andere delen van Azië (21 kantoren, 1.350 medewerkers), inclusief Singapore, Thailand, de Filippijnen, Vietnam, Indonesië, Korea, India en affiliates in Maleisië en Brunei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content