Spaanse en Italiaanse rente weer licht hoger

De Europese beurzen draaiden vanmorgen van de min in de plus, waarbij de beleggers opnieuw weer wat hoop kregen op een oplossing voor de Griekse problemen. De winst voor de Euro Stoxx 50 is inmiddels opgelopen tot ruim een half procent. Vooral auto- en olie-aandelen liggen beter op koers.

Ook de Spaanse beurs probeert weer boven de nullijn te komen standhouden. Vanmorgen werd lager geopend in reactie op het bericht dat het tekort op de begroting vorig jaar is opgelopen tot 8,90%, waar dat eerst maar op 8,50% was berekend. Het verschil heeft te maken met grotere deficieten bij vier autonome regio’s.

Ook de Spaanse en de Italiaanse rente gingen weer licht hoger. In Brussel pakt de BEL 20 eveneens een winst van ruim een half procent. Echte uitschieters zijn er niet, maar KBC kan toch een winst van meer dan 3% laten zien. Ook Nyrstar en Bekaert laten zich van een betere zijde zien.

Fornix Biosciences verwacht dit jaar verlies van 150 tot 200.000 euro

Fornix publiceerde volgende trading update voor de eerste vier maanden 2012

• Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 26 april 2012 zijn alle geagendeerde voorstellen en besluiten goedgekeurd c.q. aangenomen.

• Openbare biedingprocedure van Value8 N.V. op Fornix is op 10 mei 2012 afgerond.

• Kostenstructuur zal na beëindiging serviceovereenkomst teruggebracht zijn tot beoogde minimale instandhoudingkosten.

• Vanwege vertrek van de huidige CEO per 1 juli 2012 zal er per dezelfde datum een nieuwe CEO benoemd worden.

• De financiële administratie van Fornix zal vanaf 1 juli 2012 bij een externe partij ondergebracht worden.

• Resultaatverwachting geheel 2012: verlies van € 150.000 – € 200.000.

Fornix BioSciences, dat geen operationele activiteiten meer heeft, heeft in de eerste vier maanden van 2012 haar inspanningen gericht op het verder minimaliseren van haar kostenstructuur en het zoeken naar mogelijkheden om waarde te creëren met haar beursnotering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content