Spaanse aanvraag om hulp kan beurzen duwtje in rug geven

Volgens Chris Wyllie van vermogensbeheerder Iveagh zou het beste wat de Europese beurzen momenteel kan overkomen een Spaanse aanvraag om hulp kunnen zijn.

Wyllie is van mening dat de bal momenteel in het Spaanse kamp ligt, de beslissing is nu in handen van Madrid.

De Europese Centrale Bank heeft duidelijk gemaakt bereid te zijn om tussenbeide te komen, ze zal op één of andere manier tussenbeide komen op de obligatiemarkten.

Dat belet echter niet dat de Europese beurzen verder in het rood zijn weggezakt, terwijl ook de euro terrein moet prijsgeven. Agfa-Gevaert moet inmiddels al bijna 6% prijsgeven.

Wisselkoerseffecten duwen omzet Agfa-Gevaert hoger

Ondersteund door positieve wisselkoerseffecten steeg de omzet van de Agfa-Gevaert Groep met 2,1 procent tegenover het tweede kwartaal van vorig jaar.

Enerzijds boekten de voornaamste groeimotoren van de Groep (industriële inkjet in Agfa Graphics en IT in Agfa HealthCare) een sterke omzetgroei. Anderzijds zette de normalisering van de situatie op de traditionele filmmarkten zich door.

Dankzij de inspanningen van de Groep om de operationele efficiëntie te verbeteren enerzijds en de prijsverhogingen voor traditionele filmproducten anderzijds herstelde de brutowinstmarge zich verder tegenover het vorige kwartaal.

Ondanks de nog steeds negatieve impact van de grondstofprijzen verbeterde de brutowinstmarge eveneens tegenover het tweede kwartaal van 2011, van 28,3 procent tot 29,0 procent.

Als percentage van de omzet daalden de verkoop- en algemene beheerskosten licht tot 18,9 procent.

De recurrente EBITDA van de Groep (de som van Graphics, HealthCare, Specialty Products en het niet-toegewezen deel) daalde van 59 miljoen euro tot 53 miljoen euro. De recurrente EBIT daalde van 36 miljoen euro tot 32 miljoen euro.

De reorganisatiekosten en niet-recurrente resultaten kwamen uit op een kost van 11 miljoen euro, wat overeenkomt met het tweede kwartaal van 2011.

De nettofinancieringslasten bedroegen 27 miljoen euro, tegenover 20 miljoen euro in 2011.

De belastingen resulteerden in een inkomst van 1 miljoen euro, tegenover een kost van 1 miljoen euro vorig jaar.

De groep boekte een resultaat toewijsbaar aan de aandeelhouders van de Onderneming van min 7 miljoen euro, tegenover 2 miljoen euro in 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content