Spaans-Franse as in Europa in de maak?

Op basis van de futures gaan de Europese beurzen vandaag opnieuw fors lager openen. Van het optimisme van de voorbije dagen valt niet veel meer te merken, de beleggers beseffen dat de meeting van de Europese Unie vandaag in Brussel waarschijnlijk geen concrete resultaten gaat opleveren.

Voorafgaand aan de meeting is een ontmoeting gepland van de Spaanse premier Rajoy met de Franse president Hollande.

Daarmee lijkt een nieuwe as in de maak te zijn die de bestaande as Duitsland-Frankrijk zou kunnen vervangen. Spanje maakt vandaag overigens de plannen bekend om de genationaliseerde bank Bankia te herstructureren.

Umicore houdt vandaag en morgen Capital Markets Days

Umicore houdt vandaag en morgen Capital Markets Days, deze worden in Korea georganiseerd. Onlangs kwam het bedrijf nog in het nieuws met een nieuw samenwerkingsverband.

Umicore gaat in samenwerking met fosfaatproducent Prayon kathodematerialen op basis van fosfaat ontwikkelen en produceren voor herlaadbare lithium-ion (Li-ion) batterijen. De samenwerking krijgt de vorm van een joint venture met de naam ‘beLife’ waarvan Prayon voor 51% en Umicore voor 49% eigenaar is.

‘beLife’ zal in een eerste fase focussen op de ontwikkeling van geavanceerde, kostefficiënte producten en productieprocessen voor kathodematerialen op basis van lithium ijzerfosfaat die in herlaadbare lithium-ionbatterijen worden gebruikt.

De joint venture installeert een industriële pilootfabriek in Engis [1], België, die in de komende maanden operationeel zal zijn. De geproduceerde materialen worden exclusief door Umicore op de markt gebracht. De materialen zijn bestemd voor batterijen die worden gebruikt voor de opslag van energie en voor batterijen voor hybride en elektrische voertuigen.

Umicore en Prayon ontwikkelen afzonderlijk al een aantal jaren lithium iron phosphate (LFP) technologie en de joint venture zal profiteren van het belangrijke intellectuele eigendom van beide ondernemingen, zoals de wereldwijde licentie van Prayon voor de productie en de verkoop van LFP-materialen, toegekend door LiFePO4+C Licensing AG.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content