S&P geeft duidelijke waarschuwing aan VS

Na de kritieken sinds het uitbreken van de kredietcrisis op S&P dat ze met hun ratings achter de feiten aanliepen doen het ratinghuis nu volgens Royal Bank of Scotland zijn best om op de muziek vooruit te lopen.

De waarschuwing aan de V.S. komt voort uit de enorme schulden en zorgen of de politieke wil en bereidheid er is om met een ingrijpende oplossing te komen.

In de V.S. zijn de politieke partijen op dit moment bezig met moeizame onderhandelingen over het verhogen van de schuldlimiet en hoe de komende jaren bezuinigd moet

worden.

Het Amerikaanse publiek wil ook maatregelen, maar wel graag maatregelen die hun eigen situatie niet verslechteren. Hierdoor is de kans op noodzakelijke ingrijpende maatregelen anderhalf jaar voor de presidentsverkiezingen volgens Royal Bank of Scotland klein.

Een voorwaarde voor de V.S. om de rode kaart te vermijden is in ieder geval overeenstemming te bereiken over een verhoging van de schuldlimiet, maar S&P heeft al aangegeven dat dit alleen niet voldoende zal zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content