S&P 500 is sinds begin juni al met 9% gestegen

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag lager geopend, met relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De beleggers stellen vast dat de S&P 500 sinds begin juni al met 9% is gestegen, zodat de kansen op een stevige correctie toenemen.

In de bouwsector maakte Toll Brothers beter dan verwachte resultaten bekend, wat door de beleggers wordt begrepen als een signaal dat de bouwsector weer aan de beterhand is. De koers van Toll Brothers kan in reactie op de cijfers een winst van ruim 4% laten zien.

Basismetalen maken per saldo pas op de plaats

De basismetalen maakten volgens Royal Bank of Scotland vorige week pas op de plaats. De koperprijs wijzigde nagenoeg niet (+0,1 procent) en de prijs van een ton aluminium steeg met 1 procent. Nikkel liet zich in negatieve zin opmerken met een verlies van 2,1 procent op weekbasis.

De Chinese nikkelproducenten proberen het Chinese State Reserve Bureau (SRB) ervan te overtuigen om van de huidige lage prijzen te profiteren door de strategische nikkelvoorraden te verhogen. Het SRB heeft tot nog toe geen beslissing genomen. Tin

werd op weekbasis 0,3 procent goedkoper.

De Indonesische tinproducent PT Timah verkocht in de eerste jaarhelft 17200 ton, 1,2 procent minder dan in dezelfde periode

vorig jaar. De smelters hebben hun activiteiten teruggeschroefd als reactie op de lagere prijzen. Indonesië voerde in juli 8300 ton tin uit, 14 procent minder dan in juli vorig jaar.

Over de eerste 7 maanden van dit jaar lag de uitvoer 6 procent onder het niveau van dezelfde periode in 2011. Lood en zink werden respectievelijk 0,2 en 0,5 procent duurder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content