Soros investeert in Man U

De Amerikaanse miljardair en investeerder George Soros heeft een belang van 7,9% genomen in de Britse voetbalclub Manchester United. Dat meldt de Amerikaanse beurswaakhond (SEC).

Soros Fund Management beheert 25 miljard dollar. Hoewel het 3,1 miljoen aandelen kocht voor 40 miljoen dollar, verwerft Soros maar 1,9 procent van de hele Britse club. Soros kocht zo’n 3,1 miljoen A-aandelen. Rekening houdend met de B-aandelen die aangehouden worden door de Amerikaanse eigenaarsfamilie Glazer, levert dat een belang van 1,9 procent op. Het B-aandeel heeft tien keer meer stemrecht dan de A-aandelen die vrij verhandelbaar zijn op Wall Street.

ManU trok op 10 augustus naar de beurs. Sindsdien heeft het aandeel nog niet echt geschitterd op de New Yorkse beurs. De eerste handelsdag werd stabiel afgesloten op 14 dollar. Maandagavond sloot de koers op 13,06 dollar, of 6,7 procent onder de lanceerprijs.

Manchester United is zijn seizoen niet schitterend gestart met een nederlaag 1-0 tegen Everton, een doelpunt van onze landgenoot Marouane Fellaini.

Cédric Boitte

www.accioz.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content