Soros en Paulson worden weer positief voor het goud

Staat de goudprijs aan de vooravond van een nieuwe stijgingsfase? Als we George Soros en John Paulson mogen geloven, is dat inderdaad het geval. Beide bekende beleggers hebben hun belang in goudgerelateerde aandelen in de recente weken opnieuw opgetrokken.

Volgens de U.S. Securities and Exchange Commission heeft Soros Fund Management de posities in SPDR Gold Trust met 884.400 aandelen verhoogd. De cijfers dateren van 30 juni, de vergelijking moet worden gemaakt ten opzichte van de situatie drie maanden voordien.

Goudprijs met 4% gedaald in tweede kwartaal

Paulson verhoogde anderzijds de participatie in SPDR Gold Trust met 26% tot 21,80 miljoen aandelen en dat terwijl de goudprijs tijdens het tweede kwartaal met 4% is gedaald. Op kwartaalbasis was er sprake van de sterkste daling sinds het kwartaal dat liep tot 30 september 2008.

Volgens de analisten is de daling van de goudprijs op de eerste plaats te wijten aan het feit dat president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi en Federal Reserve chairman Ben S. Bernanke geen extra stimuleringsmaatregelen aankondigden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content