Solvay krijgt duwtje in de rug dankzij goede resultaten

De Europese beurzen zijn vandaag stabiel geopend, met een licht negatieve trend. De Stoxx Europe 600 opende vlak ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Nogal wat bedrijven maakten vanmorgen de bedrijfsresultaten bekend. Randstad en Unilever noteren op de resultaten hoger.

France Telecom is op de beurs van Parijs een opvallende daler, het telecombedrijf waarschuwde dat 2013 een moeilijk jaar zal worden.

Ook Novartis en Credit Suisse kwamen met tegenvallende bedrijfsresultaten. In Brussel opende de BEL 20 zowat een half procent hoger, onder andere dankzij het feit dat Solvay meevallende resultaten bekendmaakte.

Silchester bezit 10,05% van de stemrechten van Delhaize

Overeenkomstig de Belgische Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde vennootschappen, heeft Delhaize een kennisgeving ontvangen dat het aandeelhouderschap van Silchester International Investors LLP boven de 10%-drempel is gestegen. Silchester International Investors LLP bezit 10,05 % van de stemrechten van Delhaize Groep.

Op 22 oktober 2012, werd Delhaize Groep door Silchester International Investors LLP op de hoogte gebracht van het feit dat Silchester International Investors LLP op 19 oktober 2012 10 242 561 aandelen van Delhaize Groep bezitten. Deze aandelen vertegenwoordigen 10,05 % van de stemrechten.

Dit betekent een stijging van 5 115 879 aandelen in vergelijking met de vorige kennisgeving van deelneming van 5 126 682 aandelen ontvangen op 1 juli 2011.

Silchester International Investors LLP wordt door Silchester Partners Limited gecontroleerd. Deze laatste bezit meer dan 90 % van het kapitaal. Stephen C. Butt, Chairman en Chief Investment Officer van Silchester, en zijn familie bezitten ongeveer 50,5 % van de Silchester Partners Limited aandelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content