Solvay doet een goede zaak in joint venture met INEOS

Volgens Bank Degroof doet Solvay een goede zaak aan de samenwerking met INEOS. Er zijn natuurlijk de synergie-effecten, maar daarnaast krijgt het bedrijf de kans om op langere termijn op een elegante manier uit de pvc-activiteiten te stappen.

Vraag is wel wat de anti-trustautoriteiten gaan zeggen, want de nieuwe combinatie krijgt een marktaandeel van meer dan 50%. Het neutraal advies en het koersdoel van 120 euro voor Solvay blijven gehandhaafd.

Solvay en INEOS kondigen gisteren aan dat zij een intentieverklaring hebben ondertekend die voorziet in het samenvoegen van hun Europese chlorovinylactiviteiten in een 50-50 joint venture.

De combinatie zou een polyvinylchloride (pvc) -producent tot stand brengen die tot de wereldtopdrie behoort. Deze zou voortbouwen op de sterke punten van onze beide bedrijven voor wat betreft onze industriële activa, de vaardigheden van onze teams en de complementariteit van onze geografische dekking en zo de concurrentiekracht versterken.

De joint venture zou een gecombineerde proforma netto-omzet hebben van EUR 4,3 miljard en REBITDA1 van EUR 257 miljoen, uitgaande van de resultaten van 2012.

Samengevoegd zou de nieuwe groep 5.650 medewerkers tellen in 9 landen. Beide bedrijven zouden elk hun activa over de hele chlorvinyls productieketen inbrengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content