Sociaal conflict heeft geen invloed op koers AB-InBev

De Europese beurzen noteren verdeeld, waarbij de openingswinsten grotendeels werden prijsgegeven. In Londen is de Footsie 100 onder de nullijn weggezakt, de CAC en de DAX blijven voorlopig in de plus noteren.

EasyJet maakte bekend dat de omzet in de drie maanden tot en met 31 december is gestegen. De discount airliner maakte een stijging van de omzet met 10,5% bekend tot £607,5 mln.

De omzet per zetel steeg met 4,2% tot £47,5, was iets meer was dan de eigen verwachtingen. Het aantal passagiers steeg eveneens, meer bepaald met 9,1% tot % 11 mln.

Vooral het aantal niet-buitenlandse passagiers nam toe. Het aantal boekingen is momenteel iets hoger dan verwacht. Volgens EasyJet zien de vooruitzichten voor het eerste kwartaal er voorzichtig positief uit.

De Brusselse beurs heeft nog steeds de wind in de zeilen, de BEL 20 kan voorlopig een winst van circa een half procent vasthouden. Delhaize en GdF Suez zijn voorlopig de sterkste stijgers, het sociaal conflict heeft voorlopig geen invloed op de koers van AB-InBev.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content