Slecht nieuws zit mogelijk al verrekend in koers Delhaize

Morgenvroeg voor opening van de beurs maakt Delhaize de resultaten over het tweede kwartaal van 2012 en de eerste helft van het jaar bekend. Zoals het de gewoonte is, wordt de rapportering gevolgd door een conference call die voorzien is voor 13 uur in de namiddag.

Marc Leemans van Bank Degroof merkt op dat de distributiegroep zelf zwak tweede en derde kwartaal in het vooruitzicht stelde, waarbij prijsaanpassingen en hermodeling van Food Lion op de resultaten kan wegen.

Op jaarbasis wordt gerekend op een daling van de EBIT met 15 tot 20%, uitgaande van stabiele wisselkoersen.

Risico op negatieve verrassing blijft aanwezig

Het slecht nieuws zit volgens Leemans mogelijk al verrekend in de koers van Delhaize, maar de risico’s op een negatieve verrassing blijven niettemin aanwezig. Leemans gaat uit van een omzet van 5,69 miljard euro, waarbij de verkopen zowel in de VS als in België met 1% zouden zijn gedaald.

Het bedrijf zette ook de investeringen op een laag pitje en verwacht dit jaar 500 miljoen euro aan free cash flow te genereren. Met de cijfers op komst handhaaft Leemans een neutraal advies voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 33 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content