Slecht nieuws geeft koers Nokia een nieuwe dreun

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 kon een winst van 0,86% vasthouden, de BEL 20 stond bij het slot van de handel 0,92% in de plus. KBC, Nyrstar en Umicore maakten een goede beurt, UCB was eigenlijk de enige noemenswaardige verliezer binnen de BEL 20.

Koers Dexia even flink hoger

De koers van Dexia noteerde vandaag even flink hoger op het bericht dat er een beter bod op komst zou zijn voor de Turkse dochter. Toch moet de stijging worden gerelativeerd, want zowat alle financials lagen weer eens wat beter op koers. Dexia was dus zeker geen alleenstaand geval. Bovendien sloot het aandeel de woensdagsessie stabiel af.

Fikse koersval bij Nokia

Slecht nieuws gaf de koers van Nokia een nieuwe dreun. Het bedrijf, dat de krachten heeft gebundeld met Microsoft om op de markt voor smartphones het marktaandeel terug te winnen dat aan Apple werd verloren, verlaagde opnieuw de winstprognoses voor het lopende boekjaar.

Als gevolg daarvan ging er meer dan 2 miljard euro aan beurskapitaal verloren. Op een bepaald punt noteerde de koers van Nokia zelfs bijna 20% onder het slotniveau van gisteren. Het was van juni 2001 dat de koers van het aandeel Nokia op dagbasis nog zo’n duik had gemaakt.

Thomas Langer, analist bij WestLB Equity Markets in Dusseldorf, sprak van een regelrechte ramp. Hij vreest dat 2012 opnieuw een verloren jaar gaat worden. Bovendien bestaat er nu grote onzekerheid wat 2013 en de toekomst van het bedrijf in het algemeen betreft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content