Slaagt GDF Suez erin zijn dividend te handhaven?

Eén jaar geleden heeft Arnaud Delaunay van Leleux een fundamentele analyse over het aandeel GDF Suez gemaakt. In die analyse heeft hij naar voren gebracht dat het aandeel op dat ogenblik over de kenmerken van een waarde-aandeel beschikte maar dat tevens de vooruitzichten op een zeer laag peil stonden (als gevolg van de trage groei in Europa waar 78% van de omzet gehaald wordt) en de vele vragen die aan de oppervlakte kwamen over het vermogen van de Franse groep om haar gulle dividendpolitiek te kunnen handhaven.

Laten we nu deze 3 elementen even actualiseren, zo stelt Delaunay:

Op het vlak van de waardering is er niets nieuws onder de zon. De waarderingsratios blijven zich op een historisch laag peil bevinden.

En de waarderingsmodellen (DCF, Relative Value) komen tot een intrinsieke waarde van meer dan 23 euro.

Op het vlak van de vooruitzichten voor Europa is de situatie veranderd.

Het eurogebied (78% van de omzet van GDF Suez) is sinds het derde kwartaal van 2013 uit de recessie en de PMI-indicatoren blijven op een verbetering van de industriële activiteit wijzen.

Deze elementen zijn een goed teken voor het bedrijf GDF Suez (er moet echter wel bijgezegd worden dat 50% van de omzet in Frankrijk en België gerealiseerd wordt en daar is de groei is nog steeds lager dan in het eurogebied). Delaunay heeft een advies opbouwen voor het aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content