Sjoerd Ummels (ING): “Ook solide trading update Roularta”

Roularta Media Group realiseerde in het derde kwartaal van 2010 een geconsolideerde omzet van 140,9 miljoen euro tegenover 134,7 miljoen euro in het derde kwartaal van 2009.

Dit betekent een stijging van de omzet met 4,6%. Zonder de wijzigingen in de groep noteerde Roularta in het derde kwartaal een omzetstijging van 6,8% tegenover het derde kwartaal van 2009.

Deze groei was vooral merkbaar in de divisie Audiovisuele Media, maar ook de publiciteit in magazines en gratis pers kende vanaf het derde kwartaal een mooie vooruitgang.

De gecorrigeerde omzet tot en met september 2010 bedraagt 502,6 miljoen euro tegenover 490,7 miljoen euro in de eerste negen maanden van 2009. Dit is een stijging met 2,4%.

De positieve trend van de omzet, die zich ook in het vierde kwartaal verder aankondigt, tesamen met het effect van de herstructureringen en kostenbesparingen die in de voorbije periode gerealiseerd werden, zullen ook in de tweede jaarhelft de resultaten positief beïnvloeden.

Sjoerd Ummels (ING): “Ik zag een solide trading update bij Roularta. De prognoses zullen op basis daarvan opwaarts worden herzien. Ik handhaaf een neutraal advies.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content