Sjoerd Ummels (ING): “Omega Pharma kan verwachtingen nog altijd inlossen

Omega Pharma heeft in het derde trimester van 2010 een omzetgroei van +6% gerealiseerd. Alle segmenten gingen erop vooruit, met de sterkste groei in de Groeimarkten. Na 9 maanden is de omzetgroei aldus +4%, wat ook minimaal op jaarbasis moet bereikt worden.

Tijdens het derde kwartaal van 2010 steeg de omzet in West-Europa met +3% tot EUR 80 miljoen met een positieve omzetgroei in de meeste landen in de regio. Zwitserland en Scandinavië realiseerden een double-digit omzetgroei.

Het VK en Ierland waren sterk mede dankzij succesvolle lanceringen bij Jungle Formula, de marktleider in insectenbestrijding, en de nieuwe Paranix Dubbele Werking tegen hoofdluizen.

Zoals verwacht bleef de economische crisis echter een negatief effect hebben op de activiteiten in Zuid-Europa zoals Griekenland, Portugal en Spanje.

Sjoerd Ummels (ING): “Op basis van de omzetcijfers over het derde kwartaal kan Omega Pharma de verwachtingen voor het volledige boekjaar nog altijd inlossen. We handhaven dus onze prognoses, het koopadvies en het koersdoel van 34 euro.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content