Sipef vandaag blikvanger wat bedrijfsresultaten betreft

Het is vandaag vrijdag en dat is traditioneel een rustige dag wat bedrijfsresultaten betreft. Bovendien zijn we al meer dan halverwege het derde kwartaal, zodat de stroom kwartaalcijfers aan beide zijden van de Atlantische Oceaan opgedroogd raakt.

Dat neemt niet weg dat af en toe nog een paar achterblijvers met cijfers komen. Vandaag is het onder andere de beurt aan de Belgische plantagegroep Sipef om te komen rapporteren. In Nederland komt Telegraaf met cijfers, terwijl er ook nog enkele Chinese bedrijven aan de beurt zijn.

ECB is naar hogere versnelling geschakeld

De voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, heeft onlangs een nieuw programma aangekondigd dat doet veronderstellen dat de ECB naar een hogere versnelling is geschakeld in haar strategie om de crisis te bestrijden. Veel punten vragen volgens AXA Investment Managers echter nog verduidelijking.

De macro-economische gegevens zijn nog verslechterd. Deze verslechtering heeft intussen ook de micro-economische gegevens aangetast, zoals blijkt uit de publicatie van de bedrijfswinsten.

De acties van de ECB zullen zich toespitsen op het kortlopende gedeelte van de curve. AXA Investment Managers beveelt aan om de ECB te volgen in haar keuze en voorrang te verlenen aan obligaties uit de periferie met korte tot lange looptijden, en tegelijkertijd voorzichtig te blijven op aandelenvlak terwijl de groei zwak blijft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content