Sipef heeft moeilijke vergelijkingsbasis ten opzichte van vorig jaar

Sipef maakt de resultaten over de eerste zes maanden van het boekjaar op vrijdag 17 augustus voor opening van de beurs bekend. Voor dit bedrijf zijn de evolutie van prijzen van een aantal landbouwproducten natuurlijk belangrijk, met op de eerste plaats palmolie en rubber.

De analisten van KBC Securities verwachten dat de omzet van het bedrijf over de eerste jaarhelft zal zijn uitgekomen op 161,16 miljoen dollar, of een daling met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar daalde de palmolieprijs met 1,50%.

Koersdoel ligt stuk hoger

De gemiddelde palmolieprijs bedroeg in de eerste helft van 2012 1098 dollar per ton, of een daling met 8% ten opzichte van de 1199 ton over de eerste helft van 2011. De volumes aan rubber stegen in de eerste vijf maanden met 4,60%, maar de rubberprijzen daalden anderzijds met 30%.

Op basis van bovenstaande ramen de analisten van KBC Securities de halfjaarwinst op 32,90 miljoen dollar, of een daling met 34% tegenover de 49,85 miljoen dollar uit de eerste helft van 2011. Het advies accumulate blijft gehandhaafd, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 77 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content