Signalen voor een bodem bij goud nemen toe

Zoals we enkele dagen geleden al opgemerkt, nadert het moment van de waarheid voor goud. Dat moment is ondertussen al gearriveerd. De meerjarige steunlijn op het 65-weeks gemiddelde wordt momenteel getest door de markt. Hier lag in het verleden telkens de psychologische bodem van de opgaande trend, met uitzondering van de pandoering tijdens de crash van 2008.

Maar zelfs als de prijs verder doorzakt, betekent dat volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen echter niet automatisch dat de seculaire opwaartse trend bij goud gebroken is.

Hier is wel meer voor nodig dan een tijdelijke ‘schending’ van de steun. Laten we zeggen dat een maandenlange prijscorrectie naar veel lager niveaus, richting 1000 dollar of minder, het seculaire karakter van de stierenmarkt in goud kunnen aantasten.

Seculaire bull markets eindigen nooit in mineur

Echter, Pantelis merkt steeds meer signalen op die zeggen dat de figuurlijke bodem voor goud nadert. De tussentijdse druk heeft het sentiment voor goud doen kelderen. Iedereen heeft argwaan over goud. Niemand vertrouwt het zaakje nog.

Dat is voor hem geen teken van een top in de markt, maar eerder van bodemvorming. Als de meeste beleggers afkerig zijn van goud, dan heeft de grote massa inmiddels afstand gedaan van het gele edelmetaal. Onthoud vooral volgens Pantelis dat seculaire bull markets nooit in mineur eindigen, maar altijd in een manie!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content